Flo 2. ASVZ

Bezoek van de clown

Gratis proefbezoek                 
Ter kennismaking brengen pure clowns een gratis proefbezoek. Op basis van de ervaring hierbij met de doelgroep wordt er geëvalueerd en over eventuele verdere inzet gesproken.

Duur van het bezoek
De gemiddelde duur van een bezoek is 2 uur. In die tijd kan ongeveer een groep van 15 mensen worden bezocht. De clown heeft dan de rust en tijd vrij te ontmoeten. De clown is inclusief omkleden, voorbereiden en nabespreken met het personeel 3 uur op locatie.

Kosten van het bezoek
Puur Clownen hanteert verschillende tarieven afhankelijk van de frequentie ( eenmalig, maandelijks, 2 wekelijks). Zij gaat actief met uw organisatie op zoek naar middelen voor inzet van de clown. 

 Effecten van het bezoek

De clown heeft geen plan, ontmoet vrij en zonder oordelen. De clown heeft geen verstand en geen geheugen. Hij/zij is sensitief en pikt de meest subtiele signalen op. Waar professionals in de zorg een stap voor zijn en een dagplanning hebben heeft de clown rust en tijd. Hierdoor ontstaat er gelijkwaardigheid. Vanuit gelijkwaardigheid voelen mensen ruimte en eigenwaarde. Zij laten acties zien die niet meer voor mogelijk werden gehouden. Een bezoek van de clown raakt om die reden. Geen strakke kaders waarbij elk gedrag er mag zijn. 
Het zorgpersoneel en de mantelzorger ervaart het bezoek van de clown vaak als een hoogtepunt. Een veel gehoord geluid is dat het effect voor mensen met een dementie, kinderen met een verstandelijke beperking de gehele dag blijft bestaan.

ontbrekende schakel

 

De clown geïntegreerd

De clown als ontbrekende schakel in de huidige zorg. Tot nu toe hebben we nog vaak rationele antwoorden op een doelgroep die vooral vanuit emoties reageert. De bezoeken van de clown hebben nog meer effect als zorgpersoneel kan leren van de non-verbale vaardigheden. D.m.v. ervaringsgerichte workshops meer begrip voor de ander, een groter bewustzijn en extra communicatieve vaardigheden. In combinatie met een concrete coaching on the job maakt uw organisatie een grote stap voorwaarts in liefdevolle en goed afgestemde zorg. Van probleemgedrag naar begrepen gedrag. De clown kan het verschil maken.